Μια μελέτη για τη σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων και τη διαχείριση της αγοράς ηλεκτρονικών βιβλίων τόσο από τους διευθυντές/υπαλλήλους των βιβλιοθηκών (δημόσιων/δημοτικών και ακαδημαϊκών) όσο και από τους χρήστες τους.
Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας, μπορούμε συνοψίζοντας να πούμε πως κάποιος ή κάποια έχει περισσότερες πιθανότητες να διαβάζει ψηφιακό βιβλίο όσο πιο νέος/α είναι σε συνδυασμό με το πόσο πολιτισμικά και εκπαιδευτικά εφοδιασμένη είναι η οικογένεια από την οποία προέρχεται και όσο πιο μακρόχρονες σπουδές έχει ο ίδιος ή η ίδια ακολουθήσει.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Knowledge Rights 21 (KR21) που επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση αλλαγών στη νομοθεσία και στην πρακτική σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων στη γνώση. Για την υλοποίηση και τη σύνταξη της μελέτης δημιουργήθηκε μία Ομάδα έργου που αποτελείται από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον συντονισμό του καθηγητή Νίκου Παναγιωτόπουλου, τον Εθνικό Συντονιστή του Προγράμματος KR21 στην Ελλάδα Γιώργο Γλωσσιώτη και την εταιρεία Thinking Γιώργος Παπαναγιώτου & ΣΙΑ Ε.Ε.) εκπροσωπούμενης από τον Μιχάλη Καλαμαρά. Σύμβουλος στην παρούσα μελέτη/έρευνα ήταν καθ’ όλη τη διάρκειά της ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Τσάκωνας.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.