Χαράλαμπος Λεβεντάκης

Ο Χαράλαμπος Λεβεντάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας. Έχει υπηρετήσει ως Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Έχει εργαστεί περιοδικά με μερική απασχόληση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ως Επιστημονικός Συνεργάτης – Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» και ως Επιστημονικός Συνεργάτης – Καθηγητής του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οργάνωση – Διοίκηση της Εκπαίδευσης, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει πτυχίο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Ιστορικού Αρχείου Νεοελληνικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης του Π.Τ.Δ.Ε., του Πανεπιστημίου Πατρών στα ερευνητικά προγράμματα: α) «Αντώνης Τρίτσης: Κείμενα για την Παιδεία» και β) «Ο Ανδρέας Λεντάκης, για την παιδεία, τη γλώσσα, τη νεολαία και τον πολιτισμό».

Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Εκπαίδευσης και της Φυσικής Αγωγής, στην Οργάνωση – Διοίκηση της Εκπαίδευσης και της Φυσικής Αγωγής, στη Σχολική Υγιεινή και στη Διδακτική της Σχολικής Φυσικής Αγωγής. Έχει υλοποιήσει πλήθος καινοτόμων προγραμμάτων.

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορεί:
Η μελέτη «Το θεσμικό πλαίσιο για τη Σχολική Υγιεινή στην ελληνική εκπαίδευση (1911-1949)» (2022)