Ανδρέας Καλλιβωκάς

Ο Ανδρέας Καλλιβωκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε φαρμακοποιός και ανέλαβε το φαρμακείο του πατέρα του το 1978. Ανήκει στην έκτη γενιά φαρμακοποιών της οικογενειακής επιχείρησης. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία, επίσης φαρμακοποιό, ανέπτυξαν φαρμακευτικό εργαστήριο δίνοντας στη λέξη «φαρμακοποιός» το πραγματικό της νόημα.

Επί σχεδόν είκοσι χρόνια εκπαιδεύει φαρμακοποιούς, μέσα από κύκλους σεμιναρίων, τόσο στους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών διδάσκοντας «Συναισθηματική Νοημοσύνη», «Φιλοσοφία της Επιστήμης», «Διαχείριση του Πελάτη και Εξυπηρέτηση», όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2006 στο Forum Ευρωπαίων Φαρμακοποιών στις Κάννες κερδίζει το πρώτο βραβείο για την εργασία του στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων. Συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε κύκλους σεμιναρίων της Ales Groupe Hellas, ενώ αποτελεί μέλος του εκπαιδευτικού τμήματος Carla της Pierre Fabre.

Eίναι εξωτερικός συνεργάτης του προγράμματος εμπορικού εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Φαρμακείου Pharmacy2020 του Γεωργίου Πακερτζόγλου, για λογαριασμό του οποίου παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, οργάνωσης & εκπαίδευσης των Ανθρώπινων Πόρων των φαρμακείων – πελατών, ενώ αρθρογραφεί σε θεματολογία οργάνωσης φαρμακείου.

Είναι κάτοχος τεσσάρων πιστοποιητικών εξειδίκευσης: «Συναισθηματική Νοημοσύνη και Διοίκηση», «Customer Relationship Management», «Business Administration» και «Human Resources Management and Organizational Analysis».

Άρθρα του δημοσιεύονται τακτικά σε εξειδικευμένα περιοδικά του φαρμακευτικού χώρου, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια.

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορούν:
– Η μελέτη «Καλλυντικά – Ένας πρακτικός οδηγός για το φαρμακείο» (2014) – συγγραφή μαζί με τους Κωνσταντίνο Πουλά & Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου
– Το δοκίμιο «Διεκδικώντας το αύριο σήμερα» (2014)
– Το μυθιστόρημα «Αγαπημένη μου Δανάη» (2018)