Μάρθα Χρ. Νικολετσέα

Η Μάρθα Νικολετσέα γεννήθηκε στην Ηλεία και εργάζεται στην Πάτρα ως καθηγήτρια φιλολογίας στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας (κλασσική ειδίκευση) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.: Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών) και είναι διδάκτορας του πανεπιστημίου Paul Valéry – Montpellier III της Γαλλίας.

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή –υπό τη διεύθυνση του διάσημου καθηγητή Alain Moreau– με θέμα «Ανατρεπτικές γυναικείες μορφές από το έπος στην τραγωδία» (Les personnages féminins subversifs de l’épopée à la tragédie) και της απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα με τα συγχαρητήρια της επιτροπής. Άρθρα της για την αρχαία ελληνική μυθολογία, τραγωδία και κωμωδία έχουν δημοσιευτεί στο τριμηνιαίο γαλλικό περιοδικό Connaissance Hellénique.

Έχει εκδώσει ένα φιλολογικό σύγγραμμα με τίτλο «Η Κασσάνδρα πέρα από τον έλεο και το φόβο. Η εξέλιξη της μορφής της Κασσάνδρας από το έπος στην τραγωδία» και μία ποιητική συλλογή με τίτλο «Το συρματόπλεγμα ανθίζει» (Πάτρα, 2012).

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορεί:
Το δοκίμιο «Κλυταιμνήστρα η παντότολμος» (2018)