Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Νάνσυς Χριστοπούλου

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Νάνσυς Χριστοπούλου

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Νάνσυς Χριστοπούλου «Ακόμα και το ποτάμι γυρίζει πίσω διοργανώνουν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 8.30 μ.μ. οι εκδόσεις Το Δόντι. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της Ν. Χριστοπούλου που θα παρουσιαστεί στην Ποικίλη Στοά (Ρ. Φεραίου & Παντανάσσης, Πάτρα).
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:
– Κρίστυ Κουνινιώτη, δημοσιογράφος
– Νατάσα Ράγιου, δημοσιογράφος. πρ. βουλευτής Αχαΐας ΝΔ (βίντεο)
– Νικολέττα Κοτσινοπούλου
– Δήμητρα Ταρούσης, ηθοποιός
– Πέπη Παπαδοπούλου. ηθοποιός (βίντεο)

Το βιβλίο διαδραματίζεται στην Ευρώπη του τέλους της δεκαετίας του 1960. Ο Τζο ξυπνάει σ’ ένα άγνωστο μέρος έχοντας χάσει τη μνήμη του. Μια γυναίκα τον βρίσκει αιμόφυρτο στα σκαλοπάτια του σπιτιού της και τον περιθάλπει. Η εγγονή της βρίσκεται δίπλα του στις πρώτες στιγμές καθώς προσπαθεί  να ανακτήσει τη μνήμη του, μέσα στις αναταραχές του Μαΐου του ’68 στο Παρίσι. Ίσως αυτή η αμνησία να είναι το κλειδί που θα το γυρίσει στο παρελθόν για να ξετυλίξει το νήμα ενός θανάτου που τον βασανίζει καιρό.

Η Νάνσυ Χριστοπούλου γεννήθηκε το 1987 στην Πάτρα. Πτυχιούχος του Tμήματος Χημείας του Πανεπιστήμιου Πατρών και της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό «MSc in Wine and Beer Science» στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Είναι ηθοποιός και έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, στο New International Performing Arts Institute στη Schaubühne, στο WYC Acting στο Βερολίνο κ.α.
Έχει μεταφράσει και διασκευάσει για θεατρική παράσταση το μυθιστόρημα «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Ρόμπερτ Φίσερ και έχει γράψει το θεατρικό μονόλογο για την παράσταση «Το γιοφύρι της Άρτας, Zeitlos 1602». Έχει γράψει αρκετά διηγήματα μερικά εκ των οποίων βρίσκονται σε ιστότοπο. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό διηγήματος #Μένουμε σπίτι, του εκδοτικού οίκου «Ωκεανός» και το διήγημα θα εκδοθεί σε συλλογικό έργο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>