Τάκης Τσονάκας

Ο Τάκης Τσονάκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ασχολήθηκε με την κατασκευή δημόσιων έργων. Στα γράμματα εμφανίζεται το 2007 με το βιβλίο «Ο σατιρικός τύπος στην Ελλάδα» (Εκδ. Συλλογές). Ακολούθησαν τα βιβλία: «Αναδρομή στην ιστορία του πατρινού καρναβαλιού» (Συλλογές, 2008) και «Μπουλιάρικα – Μια συνθηματική γλώσσα των κραβάρων – Λεξικό» (Συλλογές, 2011).

Το 2013 κυκλοφορεί το βιβλίο του «Πλέικα – Η συνθηματική γλώσσα των κραβαριτών ελληνοραφτάδων – Λεξικό», με εκδότη το Πανεπιστήμιο Πατρών. Υπό έκδοση από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το βιβλίο του «Κουδαρίτικα – Η συνθηματική γλώσσα των μαστόρων της πέτρας».

Το 2014 έγραψε το θεατρικό έργο «Αποκριά στου Κεφαλλονίτη», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία. Μαζί με τον Άρη Μηλιώνη έχουν γράψει το θεατρικό έργο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά κι ο Καραγκιόζης κυνηγός ταλέντων».

Έχει γράψει πλέον των πενήντα άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων. Η ενασχόλησή του με τα γράμματα κινείται σε ιστορικά και λαογραφικά θέματα. Από το 2013 είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος.

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορούν:
-Η συλλογή κειμένων για τη δεκαετία του 1960 στην Ελλάδα «Η γειτονιά» (2015)
-Το διήγημά του «Πού έκανα λάθος;» (2016)