Νίκος Υφαντής

Ο Νίκος Υφαντής γεννήθηκε το 1968 στην Πάτρα όπου ζει και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Με την τέχνη της φωτογραφίας ασχολείται από το 1990. Παρακολούθησε μαθήματα στα Ν.Ε.Λ.Ε. του Δήμου Πατρέων και διετέλεσε μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και εκθέτει τη δουλειά του σε πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

Από το 2014 φωτογραφίες του δημοσιεύονται τακτικά στο εναλλακτικό ταξιδιωτικό περιοδικό «Έπαθλο» (www.epathlo.gr).

Το 2014 τιμήθηκε από τη Γέφυρα. Α.Ε. μαζί με άλλους πέντε φωτογράφους για τις φωτογραφίες του με θέμα την γέφυρα Ρίου Αντιρίου. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις μαζί με τη σύζυγό του και φωτογράφο Αλεξία Τούλιου το 2015 με θέμα τα όνειρα και το 2016 με θέμα το έθιμο «Αλευρομουντζουρώματα» στο Γαλαξίδι με την αρωγή του Δήμου Δελφών.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος την περίοδο 2008-2011 και πρόεδρος την περίοδο 2011-2014. Κατά τη θητεία του το 2012 διοργανώθηκε από τη Λέσχη για πρώτη φορά στην Πάτρα το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που έχει γίνει θεσμός για την πόλη έως και σήμερα.

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορεί:
Το φωτογραφικό λεύκωμα «575» (2017)