Το “B.O.B.72” στην Ελλάδα (ebook)

Συγγραφέας: Δημήτρης Κόλλιας
Διαστάσεις: 21×29,7 εκ
Σελίδες: 330
Έκδοση: Πάτρα, Δεκέμβριος 2021
ISBN: 978-618-5387-55-6

0,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5387-55-6 Κατηγορία: Ετικέτες: , , ,

Στον σημερινό ευμετάβλητο κόσμο με τις συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, η προετοιμασία και η ετοιμότητα, είναι κύριες εκφάνσεις της πρόληψης και κατέχουν εξέχοντα ρόλο στην επιτυχή αντιμετώπιση ή τον περιορισμό επικίνδυνων συμβάντων. Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτών των σκοπών διαδραματίζουν το προσωπικό Σακίδιο Εκτάκτων Αναγκών και το οικιακό Κυτίο Βασικών Προμηθειών. Η κατοχή, συντήρηση και χρήση τους, που θα συνοδεύεται από τις ανάλογες γνώσεις, είναι βασικές παράμετροι για την ένταξή τους σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων.

Η παρούσα έκδοση βασίστηκε στη διατριβή «Το “BugOutBag72” στις Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές, Το Σακίδιο Εκτάκτων Αναγκών / Κυτίο Βασικών Προμηθειών στην Ελλάδα» (Δ.Δ.Π.Μ.Σ. του Δι.Πα.Ε. και της Πυροσβεστικής Ακαδημία, με επιβλέποντα τον καθηγητή Δημήτριο Εμμανουλούδη). Επιχειρήθηκε να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των επιστημονικών αναλύσεων και της πρακτικότητας που πρέπει να διέπει αυτά τα χρηστικά αντικείμενα. Παράλληλα, έγινε προσπάθεια να διαβάζεται ευχάριστα από ανθρώπους με διαφορετικά γνωστικά υπόβαθρα και να κινεί το ενδιαφέρων σε πρόσωπα με ανόμοιο μαθησιακό επίπεδο στα θέματα που πραγματεύεται. Μεθοδικά, συγκεντρώθηκαν διάσπαρτα στοιχεία για το σακίδιο και για το κυτίο, συγκεράστηκαν γνώσεις, ιδέες, μεθοδολογίες και ρεαλιστικές εφαρμογές από ετερογενείς πηγές, ενώ αναδείχθηκαν και οι επαγγελματικές επιδράσεις του B.O.B.72. Επίσης, δίνεται στον αναγνώστη η οπτική που υπάρχει για αυτά τα αντικείμενα στον κόσμο, καταγράφεται η προβολή τους στην ελληνική πραγματικότητα και εξετάζονται υπό το πρίσμα του ανθρώπινου παράγοντα.

Πιστεύουμε ότι διαβάζοντας το βιβλίο αυτό ο μη εξοικειωμένος με το θέμα αναγνώστης θα καταστεί εφικτό να ενημερωθεί και να διαφωτιστεί. Επίσης, στον μέσο χρήστη ενός Σακιδίου Εκτάκτων Αναγκών ή ενός Κυτίου Βασικών Προμηθειών θα προσφερθούν νέα στοιχεία και θα εμπλουτίσει τις έως τώρα γνώσεις που θα μπορούσε να έχει, αλλά και ο έμπειρος–συνειδητοποιημένος κάτοχος θα αντλήσει εξειδικευμένες πληροφορίες, αφού παρουσιάζονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα και χρήσιμα δεδομένα. Ελπίζουμε ότι τελικά το παρόν πόνημα όχι μόνο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω γόνιμο προβληματισμό για τα συγκεκριμένα στοιχεία ετοιμότητας, αλλά θα διαχύσει και στο πλατύ κοινό γενικές έννοιες, σκέψεις και απόψεις σχετικά με την προετοιμασία έναντι των καταστροφών.

To ebook διατίθεται δωρεάν. Μπορείτε να το βρείτε:
Στη σελίδα μας στο issuu: www.issuu.com/donti.
Κατεβάζοντας το αρχείο: To B.O.B. 72 στην Ελλάδα

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.