Προσφορά!

Πριάπεια & σατυρικά

Κατηγορία: Λαογραφία
Συγγραφείς: Παναγιώτης Καρώνης
Διαστάσεις: 20×12.5 εκ
Σελίδες: 156
Α’ Έκδοση: Πάτρα, 2016
Β’ έκδοση συμπληρωμένη: Πάτρα, Μάρτιος 2024
ISBN: 978-960-9772-42-6

10,80 

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-42-6 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Μια μοναδική συλλογή με Δημοτικά Γαμοτράγουδα απ’ όλη την Ελλάδα, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Καρώνη, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «το δόντι». Με τίτλο «Πριάπεια και σατυρικά» ανατυπώνονται όλα τα Πριάπεια του Μιχαήλ Λελέκου, που κυκλοφόρησαν το 1869 ως δεύτερο μέρος της Δημοτικής Ανθολογίας του.

Τα Πριάπεια, συλλογή μικρή σε έκταση, είναι η πρώτη τυπωμένη καταγραφή άσεμνων δημοτικών τραγουδιών που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Την παρούσα έκδοση συμπληρώνουν τραγούδια από τη συλλογή Αποκριάτικα της Δόμνας Σαμίου και άλλα Γαμοτράγουδα που σταχυολογήθηκαν από διάφορες συλλογές ή από προσωπικές καταγραφές του Π. Καρώνη.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου: «Τα Δημοτικά Γαμοτράγουδα ήταν και παραμένουν μια πτυχή του λαϊκού μας πολιτισμού, ένα ζωντανό κομμάτι του λαού μας. Τα ανίερα ιερά ή αποκριάτικα ή σκωπτικά ή αθυρόστομα ή άσεμνα ή όπως επιτρέψει η σιδερόφρακτη αστική ηθική να τα αποκαλέσουμε, δεν είναι τίποτε άλλο από την ανατρεπτική τρέλλα μιας οργιαστικής γιορτής, που τελείται σχεδόν ιερουργικά, σε κάποιες κρίσιμες, οριακές στιγμές του χρόνου».

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.