Προσφορά!

Προγράμματα σπουδών για τη γλώσσα

Υπότιτλος: Σύγκριση του Προγράμματος Σπουδών για τη Γλώσσα στο Γυμνάσιο (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) προς το Αναλυτικό Εξεταστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Γ’ επίπεδο)

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου

ISBN: 978-960-9772-31-0

Κατηγορία: Εκπαίδευση

Διαστάσεις: 17×24 εκ

Σελίδες: 84

Έκδοση: Πάτρα, 2015

8,00 

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-31-0 Κατηγορία: Ετικέτα:

Τα αναλυτικά προγράμματα των σχολικών μονάδων αποτελούν τον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες του κόσμου, γιατί κατά κάποιον τρόπο αποτελούν ένα είδος «πυξίδας» στα χέρια των εκπαιδευτικών που τους κατατοπίζουν αναφορικά με την ύλη και τη μέθοδο διδασκαλίας.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η σύγκριση του Προγράμματος Σπουδών για τη γλώσσα στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου προς το Γ´ επίπεδο του Αναλυτικού Εξεταστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που απευθύνεται σε αλλόγλωσσους μαθητές.

Γίνεται αρχικά αναφορά στον τρόπο κατάκτησης της γλώσσας γενικά, στις βασικές αρχές κατά τη σύνταξη Αναλυτικών Προγραμμάτων, καθώς και στο ρόλο, τη σημασία τους και τη σχέση τους με την εκπαιδευτική πολιτική. Ακόμη, αναφέρονται οι λόγοι εκμάθησης ξένων γλωσσών και ο σκοπός της διδασκαλίας τους, εστιάζοντας στα Αναλυτικά Προγράμματα Ξένων Γλωσσών. Έπειτα, παρατίθενται συγκριτικά στοιχεία που απαρτίζουν τόσο το Δ.Ε.Π.Π.Σ. για τη γλώσσα στο Γυμνάσιο όσο και το Γ´ επίπεδο του Α.Π.Π.Ε., ώστε να είναι εύκολη η επεξεργασία τους και παρουσιάζονται αναλυτικά τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της έρευνας.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.