Προσφορά!

Σάββατα δίχως μύθο

Κατηγορία: Λογοτεχνία / Αφήγημα
Συγγραφέας: Κώστας Λογαράς
Διαστάσεις: 19×14 εκ
Σελίδες: 140
Β’ Έκδοση συμπληρωμένη: Πάτρα, 2016 (Α’ έκδοση: Ρόπτρον, 1990)
ISBN: 978-960-9772-51-8

6,00 

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-51-8 Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Αποτελεί την πιο εμβληματική λογοτεχνική αποτύπωση της Πάτρας από έναν συγγραφέα που τη ζει, την αγαπά και τη σχολιάζει με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας γι’ αυτήν έναν ξεχωριστό μύθο που παραμένει, τριάντα σχεδόν χρόνια μετά, ανεξίτηλος. Το βιβλίο «Σάββατα δίχως μύθο» του Κώστα Λογαρά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 και επανεκδίδεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» σε μια σύγχρονα σχεδιασμένη έκδοση, που περιλαμβάνει επιπλέον εικαστικές δημιουργίες 23 καλλιτεχνών με την επιμέλεια της Γκαλερί Cube.
Χωρίς υπερβολές και εντάσεις, αλλά με διεισδυτική και λυρική ματιά, ο Λογαράς χαρίζει στην Πάτρα μια ξεχωριστή περιπλάνηση στα ίχνη της ιστορίας της, στα σημάδια των σύγχρονων κατοίκων της, στους δρόμους και τις φωνές της πόλης.
Γράφει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας στον πρόλογο της δεύτερης έκδοσης:
«Νόμιζα ότι με τα “Σάββατα δίχως μύθο” είχα ξοφλήσει τους προσωπικούς λογαριασμούς μου με την πόλη. Ότι μ’ αυτό το οδοιπορικό είχε τελειώσει η κουβέντα μου μαζί της.
Τριάντα χρόνια αργότερα, διαπιστώνω ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί, Γιατί ποτέ, κανένας δεν κατάφερε να κλείσει τους λογαριασμούς με το γενέθλιο τόπο, να ξεδιαλύνει σχέσεις που κρατούν για πάντα και χτίζονται με τα πιο στέρεα υλικά: την ανερμήνευτη έλξη και την οδυνηρή απώθηση…».
Ανάμεσα στους εικαστικούς που συμμετέχουν με έργα τους είναι οι: Γιώργος Καζάζης, Άννα Καρατζά, Χρήστος Κουτσούκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μπάθας, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Τίτα Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Γιώργος Τσεριώνης.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.