Προσφορά!

DNA και γονίδια – Μια πρώτη γνωριμία

Υπότιτλος: Μια πρώτη γνωριμία
Κατηγορία: Επιστήμη
Συγγραφέας: Βασίλης Μαρμάρας
Διαστάσεις: 11×19.5 εκ
Σελίδες: 152
Έκδοση: Πάτρα, 2015
ISBN: 978-960-9772-38-9

8,00 

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-38-9 Κατηγορία: Ετικέτα:

Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη συντομογραφία διεθνώς, το DNA, περικλείει την ίδια την έννοια της ζωής. Και όχι άδικα, αφού οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών στη Μοριακή Βιολογία, φανέρωσαν την κοινή καταγωγή και τη διπλή υπόσταση κάθε οργανισμού, ως γενετικού προγράμματος και της υλοποίησής του, κάτω από την επίδραση του περιβάλλοντος.

Πόσα γνωρίζουμε όμως για την προέλευση και τις μοναδικές ιδιότητες αυτού του μορίου, που χαρακτηρίζει όλο τον έμβιο κόσμο; Ποιες είναι οι εφαρμογές που απορρέουν από αυτή τη γνώση και πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Στο νέο του βιβλίο «DNA | Μια πρώτη γνωριμία», που κυκλοφορεί από το «δόντι», ο Βασίλης Μαρμάρας (ομότιμος Καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών) επιχειρεί να μας μυήσει στο κεντρικό δόγμα της Βιολογίας και να μας κάνει κοινωνούς των βασικών αρχών της επιστήμης της ζωής. Έννοιες, όπως γονίδιο, μετάλλαξη, κληρονομικότητα, εξέλιξη κ.ά., φωτίζονται και παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε ο καθένας να μπορεί να τις κατακτήσει.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.