Προσφορά!

Ατμοπλοΐα Αιγαίου

Υπότιτλος: Π. Μ Κουρτζής και Σια

Συγγραφέας: Μιχάλη Καϊτατζίδης

ISBN: 978-960-98857-0-6

Κατηγορία: Ιστορία

Διαστάσεις: 16×23 εκ

Σελίδες: 38

Έκδοση: Πάτρα, 2009

7,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-960-98857-0-6 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Μια δίγλωσση έκδοση με φιλοτελικό, συλλεκτικό και ιστορικό ενδιαφέρον στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά η ιστορία και η πορεία μιας από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρίες του τόπου, η οποία ιδρύθηκε το 1883 από τον Π. Μ. Κουρτζή και συνεισέφερε για πολλά χρόνια στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη κυρίως των νησιών του Αιγαίου.

Η «Ατμοπλοΐα Αιγαίου – Π. Μ. Κουρτζής & Σια» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο της ναυσιπλοΐας στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, η οποία βρισκόταν σε άμεσο ανταγωνισμό με την αυστριακή Lloyd και τη γαλλικήFrassinet. Ανήκε στην οικογένεια Κουρτζή, μια από τις σημαντικότερες εφοπλιστικές και επιχειρηματικές οικογένειες της Μυτιλήνης, που βοήθησε ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη του νησιού αλλά και της χώρας.

Ανάμεσα στο αρχειακό υλικό που ο συγγραφέας συγκεντρώνει από το 1970 αναφορικά με τη Μυτιλήνη, προέκυψε ένας σημαντικός όγκος πληροφοριών τόσο για την εταιρία όσο και για τη φιλοτελική πορεία της που συμπληρώνει ένα κομμάτι της οικονομικής και ταχυδρομικής ιστορίας της Λέσβου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.