Μιχάλης Καϊτατζίδης

Ο Μιχάλης Α. Καϊτατζίδης γεννήθηκε το 1940 στη Μυτιλήνη Λέσβου, όπου τελείωσε το γυμνάσιο το 1958. Σπούδασε μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο της Καρλσρούης στη Γερμανία και αργότερα ειδικεύτηκε στην αεροναυπηγική. Διατέλεσε διευθυντής της γερμανικής αεροναυπηγικής εταιρίας DORNIER στα Χανιά Κρήτης. Από το έτος 2000 είναι συνταξιούχος και Επίτιμος Πρόξενος Γερμανίας για τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Σήμερα κατοικεί στα Χανιά Κρήτης.

Λόγω της καταγωγής διατήρησε τους δεσμούς του με τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί από το 1983 στο περιοδικό «Φιλοτελική Λέσβος» μέσω του οποίου καθιέρωσε βραβείο στη μνήμη του γνωστού συλλέκτη και μελετητή Χαριλή Μπίνου για εργασίες σχετικές με την ταχυδρομική ιστορία της γενέτειράς του Λέσβου.

Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε διάφορα φιλοτελικά περιοδικά και κυρίως στη «Φιλοτελική Λέσβο» για τις Μεγάλες Κεφαλές του Ερμή και την ταχυδρομική και οικονομική ιστορία της Μυτιλήνης, όπως για την «Ατμοπλοΐα Αιγαίου Π. Μ. Κουρτζή και Σία», την «Τράπεζα Μυτιλήνης» κ.λπ. Μετάφρασε επίσης στα Ελληνικά πολλές αξιόλογες φιλοτελικές μελέτες σχετικές με τις Μεγάλες Κεφαλές του Ερμή, όπως του Γερμανού μελετητή Hans-Dieter Behrens και του Ελληνοαμερικανού μελετητή Louis Basel.

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορεί:
Η μελέτη «Ατμοπλοΐα Αιγαίου – Π. Μ. Κουρτζής & Σια 1883 – 1911» (2009).