Προσφορά!

Δημοτική Μουσική Πατρών – Το χρονολόγιο ενός λαϊκού ωδείου

Υπότιτλος: Το χρονολόγιο ενός λαϊκού ωδείου

Συγγραφέας: Γιώργος Βιδάλης

ISBN: 978-960-9772-61-7

Κατηγορία: Μουσική, Τοπική ιστορία

Διαστάσεις: 23×22 εκ

Σελίδες: 172

Έκδοση: Πάτρα, 2017

14,00 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-61-7 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Τα ενενήντα σχεδόν χρόνια διαρκούς λειτουργίας της Δημοτικής Μουσικής Πατρών, αυτής που στην Πάτρα έγινε περισσότερο γνωστή ως Μπάντα του Δήμου, καταγράφει το λεύκωμα με τίτλο «Δημοτική Μουσική Πατρών – Το χρονολόγιο ενός λαϊκού ωδείου».

Την έρευνα του υλικού και τη συγγραφή των κειμένων έκανε ο Γιώργος Βιδάλης, που συγκέντρωσε εκατοντάδες φωτογραφίες, δημοσιεύματα, μαρτυρίες και άλλο ανέκδοτο υλικό. Στο λεύκωμα γίνεται μια αναλυτική εξιστόρηση της πορείας της Δημοτικής Μουσικής από το 1928 ως το 2000, παρουσιάζονται οι εξέχοντες μουσικοί που προέκυψαν από τις τάξεις της, ενώ αναφέρεται το σύνολο των μουσικών που υπήρξαν μέλη στην μπάντα και την μπαντίνα, καθώς και αυτοί που μετείχαν στη διοίκησή της όλ’ αυτά τα χρόνια.

Όπως γράφει ο Γ. Βιδάλης στην εισαγωγή του λευκώματος, η Δημοτική Μουσική Πατρών υπήρξε ένας θεσμός «που κυριάρχησε κείνα τα παλιά τα χρόνια στα μουσικά πράγματα της πόλης, όχι μόνο σαν μια Μπάντα Πνευστών που οδηγούσε παρελάσεις και λιτανείες, όχι μόνο σαν μια φιλαρμονική που ψυχαγωγούσε τους Πατρινούς στις κεντρικές πλατείες της πόλης ερμηνεύοντας έργα μεγάλων μουσουργών, μα επιπρόσθετα επειδή μπόλιαζε νέα παιδιά στην υπέροχη αυτή τέχνη: τη μουσική.»

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.