Προσφορά!

Φοίνικας και Δράκος

Συγγραφέας: Βασίλης Μάνθος

ISBN: 978-618-5387-12-9

Κατηγορία: Νουβέλα

Διαστάσεις: 14×21 εκ

Σελίδες: 120

Έκδοση: Πάτρα, Μάρτιος 2019

7,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5387-12-9 Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Κίνα. Η χώρα των θρύλων που τραβούν ενδιαφέρον και θαυμασμό. Των μυθικών πολεμιστών που καθήλωναν ολόκληρους στρατούς και των δράκων που κυριαρχούσαν στη σφαίρα της φαντασίας. Των επιστημόνων με τις ανακαλύψεις και καινοτομίες αλλά και των φιλόσοφων που δίδαξαν αμέτρητες γενιές Ανατολής και Δύσης.

Για πολλούς αιώνες ήταν κυρίαρχη σε θάλασσα και ξηρά, εμπορικά και πολιτικά. Κρατώντας τους εχθρούς της μακριά και τους πολίτες της ασφαλείς. Όλα όμως διαλύθηκαν σαν γυαλί που έσπασε όταν ο αυτοκράτορας δολοφονήθηκε. Πολιτικοί και στρατηγοί εκμεταλλεύτηκαν τη σύγχυση που προκλήθηκε και με τη δίψα τους για εξουσία ξέσπασε εμφύλιος. Ο πόλεμος κράτησε δύο αιώνες με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να σκοτώνεται και τις πόλεις να γκρεμίζονται. Τα δάση κάηκαν και τα ποτάμια αποξηράθηκαν. Τα ζώα κυνηγήθηκαν για τροφή κι έτσι πολλά είδη εξαφανίστηκαν. Όταν όλα καταστάλαξαν η καταστροφή ήταν τεράστια για την πανίδα και τη χλωρίδα. Όσοι επιβίωσαν προσπάθησαν να επαναφέρουν τις πόλεις στην αρχική τους κατάσταση και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες με την ελπίδα ο εμφύλιος να μείνει στο παρελθόν.

Όσοι αιώνες κι αν περάσουν η Κίνα θα εξάπτει τη φαντασία και θα προκαλεί ιστορίες που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί και στ’ αλήθεια.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.