Προσφορά!

Να ‘ναι η νύφη τρυγονάκι κι ο γαμπρός περιστεράκι (περιέχει CD)

Υπότιτλος: Ο γάμος στη Νεστάνη Αρκαδίας μμια φορά κι έναν καιρό

Συγγραφέας: Παναγιώτης Καρώνης

ISBN: 978-960-9772-98-3

Κατηγορία: Λαογραφία

Διαστάσεις: 20×23 εκ

Σελίδες: 254

Έκδοση: Πάτρα, Ιούλιος 2018

13,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-98-3 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Παναγώτη Καρώνη που αναφέρεται στη Νεστάνη Αρκαδίας και αποτελεί καρπό μιας συστηματικής ενασχόλησης τριάντα και πλέον χρόνων γύρω από τον γάμο όπως αυτός γινόταν «μια φορά κι έναν καιρό» στην Αρκαδική κώμη.

Βασικός σκοπός ήταν να παραδώσουμε στο σημερινό αναγνώστη τις εικόνες του παραδοσιακού γάμου στη Νεστάνη. Εικόνες των Νεστανιωτών/τισσών ζωντανές, βγαλμένες μέσα από τα έθιμά τους, τις συνήθειες του τόπου τους, αλλά και μέσα από τις δοξασίες τους, τις προλήψεις τους και τα «πιστεύω» τους. Έτσι παρατίθεται λεπτομερειακά η περίοδος όπου η όλη διαδικασία διαρκεί· όλα όσα έχουμε δηλαδή συγκεντρώσει και καταγράψει για τα έθιμα, τις παραδόσεις, τις τελετές, τις προλήψεις, τα στάδια, και γενικά τα δρώμενα που προηγούνταν και ακολουθούσαν το γάμο στην Αρκαδική κώμη. Δρώμενα που στην πλειοψηφία τους αποτελούν τις φάσεις μιας παράστασης ανοιχτής στο κοινό.

Πέραν τούτου, στο βιβλίο παρουσιάζονται τα τραγούδια του γάμου που ακούγονταν στη Νεστάνη και σε μουσική καταγραφή χάρη στην εργασία του Λαμπρογιάννη Πεφάνη και του Στέφανου Φευγαλά. Το εισαγωγικό κείμενο υπογράφει η κοινωνική ανθρωπολόγος, λαογράφος και εθνολόγος Αικατερίνη Λύγκουρα.

Η έκδοση συνοδεύεται από δίσκο ψηφιακής εγγραφής (CD) με τα τραγούδια του γάμου στη Νεστάνη Αρκαδίας.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.