Προσφορά!

Οι οικολογικοί αγώνες ενός ενεργού Πολίτη

Συγγραφέας: Ξενοφών Παπαευθυμίου
Σχήμα: 17×24 εκ
Σελίδες: 212
Έκδοση: Πάτρα, 2009
ISBN: 978-960-88046-9-2

10,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-960-88046-9-2 Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Η τριαντάχρονη και πλέον δραστηριότητα ενός ενεργού πολίτη όπως ο Βλάσσης Βελλόπουλος (1937 – 2016), ο οποίος δραστηριοποιήθηκε, με επίκεντρο την Αχαΐα, στην προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση του δικαιώματος του κάθε πολίτη να ζει σε ένα τόπο τον οποίο δεν καταστρέφουν τα κάθε είδους συμφέροντα παρουσιάζονται στην έκδοση.

Η δημιουργία αυτού του βιβλίου, που γράφτηκε από τον Ξενοφώντα Παπαευθυμίου, βασίζεται στο αρχειακό υλικό του ίδιου του Βλάσση Βελλόπουλου, το οποίο αποτελείται από εκατοντάδες δημοσιεύματα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, φωτογραφίες από πρόσωπα, γεγονότα και χώρους, αλληλογραφία με απλούς πολίτες, υπηρεσιακούς και πολιτειακούς παράγοντες, προσωπικότητες του πνεύματος και της πολιτικής, αλλά και άρθρα, προσωπικές σκέψεις και ανησυχίες του. Δεν αποτελεί βιογραφία ούτε ιστορική μελέτη, αλλά την καταγραφή μίας στάσης ζωής, μίας κοινωνικής δράσης που σαν κεντρικό της άξονα έχει την πολιτική οικολογία, που εκδηλώθηκε μέσα από αγώνες και επίμονες προσπάθειες, με προσωπικές στοχεύσεις και φιλοσοφικό υπόβαθρο, έχοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα και αντίκτυπο στα θέματα του περιβάλλοντος τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στο βιβλίο, μαζί με το αρχειακό υλικό, υπάρχουν και κείμενα προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, που τον γνώρισαν και συνδέθηκαν με τον ίδιο και τη δράση του, διατυπώνοντας απόψεις οι οποίες λειτουργούν παράλληλα με τα παρατιθέμενα τεκμήρια. Πρόκειται για τους Λένα Καλεντζώτη, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Στέφανο Ληναίο, Ανδρέα Λοβέρδο, Αλέξη Λυκουργιώτη, Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη, Νίκο Τζανάκο και Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.