Προσφορά!

Πάτρα: 19ος αιώνας. Μια πλατεία – μύθος σε μια παγκόσμια πόλη

Συγγραφέας: Νίκος Τζανάκος

ISBN: 978-960-9772-13-6

Κατηγορία: Ιστορική μελέτη

Διαστάσεις: 17×24 εκ

Σελίδες: 258

Έκδοση: Πάτρα, 2014

8,00 

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-13-6 Κατηγορία: Ετικέτα:

Πρόκειται για ένα ιστορικό ταξίδι με γνωστές και άγνωστες πτυχές της πορείας της Πάτρας κατά το 19ο αιώνα. Αφετηρία και μεγάλη πρωταγωνίστρια, η πλατεία Γεωργίου Α’. Η καρδιά της πόλης κτυπούσε και κτυπά εκεί. Αποτυπώνοντας τη διαδρομή της, καλύπτουμε στην ουσία το σύνολο της πορείας της Πάτρας και αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που της επέτρεψαν να μεγαλουργήσει και να διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία.
Κοιτάζοντας για πρώτη φορά τόσο προσεκτικά τις συνθέσεις στα μεγαλοπρεπή σιντριβάνια της πλατείας και πολλές λεπτομέρειες στην περίμετρό της «διαβάζουμε» με εντυπωσιακή ακρίβεια μύθους και παραδόσεις που επηρέασαν την πόλη. Άλλοι απ’ αυτούς τους μύθους έρχονται από την αρχαία Ελλάδα κι άλλοι γεννήθηκαν στα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους.
Μια μάχη πολιτισμών και αξιών απεικονίζεται τελικά στην πλατεία… Σε εκπληκτική «σκηνοθεσία» του Ερνέστου Τσίλλερ, του Θεόδωρου Άμβουργερ και μιας ομάδας ανθρώπων που αγάπησαν την πόλη και θέλησαν χωρίς κομπασμό, αλλά με σαφήνεια, να αφήσει μια ανεκτίμητη κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Νίκου Τζανάκου που σχετίζεται με θέματα της ιστορίας της Πάτρας και της επιρροής της στη σημερινή πόλη. Από το ΔΟΝΤΙ έχουν ήδη εκδοθεί τα βιβλία «Πάτρα: Πόλη φυλακισμένη;» (Α’ έκδοση 2008, Γ’ έκδοση 2009) και «Ιωάννης Καποδίστριας – Ο ιδρυτής της Νέας Πάτρας» (2010 – έχει εξαντληθεί και προγραμματίζεται η δεύτερη έκδοση).

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.