Προσφορά!

Το όραμα και οι διεκδικήσεις για την Πάτρα

Συγγραφέα: Ξενοφών Παπαευθυμίου
Διαστάσεις: 17×24 εκ
Σελίδες: 100
Έκδοση: Πάτρα, 2009
ISBN: 978-960-98857-2-0

8,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-960-98857-2-0 Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Πολλές κατακτήσεις και αγαθά τα θεωρούμε δεδομένες καταστάσεις με το πέρασμα του χρόνου. Σαν να πρόκειται για κάτι που προέκυψε με φυσικό τρόπο μέσα από την καθημερινή ροή των πραγμάτων. Απολαμβάνουμε τα προνόμια και τους καρπούς μίας προόδου που όμως επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες και τους αγώνες κάποιων πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πατρινός έμπορος Ανδρέας Χ. Παπανδρέου (1918 – 2008), ο οποίος από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, με προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες, συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πόλης των Πατρών, με κορυφαία στιγμή τη συμβολή του στην ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Στο βιβλίο που έγραψε ο Ξενοφών Παπαευθυμίου και εκδόθηκε από το ΔΟΝΤΙ με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών καταγράφεται η δεκαετής και πλέον δράση του Παπανδρέου και η συνεργασία του με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτειακούς φορείς, που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, η οποία είναι καταγραμμένη σε έγγραφα, ιδιόχειρες σημειώσεις του, μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά του, δημοσιεύματα στον Τύπο, φωτογραφικά και γραπτά τεκμήρια. Ο στόχος δεν είναι να βιογραφήσει, αλλά να αναδείξει το πώς ένας πολίτης που διαθέτει όραμα και αποφασιστικότητα μπορεί με το σωστό σχεδιασμό και τις κατάλληλες συνεργασίες να πετύχει μακροπρόθεσμα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.