Προσφορά!

Από τ’ αρχαία στα νέα – Η πορεία ενός ξένου ελληνιστή

ISBN: 978-960-9772-67-9
Κατηγορία: Δοκίμιο
Διαστάσεις: 16×23 εκ
Σελίδες: 36
Έκδοση: Πάτρα, 2017

5,50 

Κωδικός προϊόντος: 978-960-9772-67-9 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Το 2007 ο καθηγητής στην έδρα των Νέων Ελληνικών του Πανεπιστημίου της Γενεύης Bertrand Bouvier έδωσε δύο διαλέξεις στην Πάτρα προσκεκλημένος από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δέκα χρόνια μετά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» μία από τις δύο διαλέξεις του στην οποία ο Bertrand Bouvier μ’ ένα αυτοβιογραφικό τόνο μιλά για το πώς έμαθε και πώς δίδαξε τα ελληνικά και τον ελληνικό πολιτισμό.

Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επίτιμος διδάκτορας των Φιλοσοφικών Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Κύπρου, τιμημένος με τον Ταξιάρχη του Φοίνικα, ο καθηγητής Bouvier είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας, με εκτεταμένο και σημαντικό δημοσιευμένο έργο.

Η ομιλία που εκδόθηκε παρέχει πολλές προσωπικές λεπτομέρειες που παράλληλα με τη δική του επιστημονική διαδρομή, παρουσιάζουν μία Ελλάδα που αν και χρονικά πολύ εγγύς, φαίνεται απόμακρη.

Η έκδοση συνοδεύεται από κείμενα του καθηγητή του ΤΕΕΑΠΗ Λεωνίδα Σωτηρόπουλου και της ομ. καθηγήτριας Πανεπιστημίου Γενεύης Ιωάννας Παπανδροπούλου – Berthoud, καθώς και από φωτογραφίες από εκδρομές που ο καθηγητής οργάνωνε για τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.