Προσφορά!

Μια ζωή… τρεις πατρίδες

Συγγραφέας: Αθανάσιος Κούστας
Σχήμα: 14×21 cm
Σελίδες: 112
ISBN 978-960-98857-9-9
Έτος έκδοσης: 2010

8,00 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 978-960-98857-9-9 Κατηγορία: Ετικέτα:

Το βιβλίο του Αθανάσιου Κούστα περιγράφει τη γεμάτη περιπέτειες ζωή της Σόνιτσκα Παυλίδη, το γένος Κότογλου και του Αχιλλέα Παυλίδη που ξεκίνησαν από τα Κοτύωρα του Πόντου και μετά από διαδοχικές περιπέτειες έφτασαν στην Πάτρα, τη μοναδική πόλη στην Ελλάδα που εξακολουθεί δυστυχώς να ονομάζει «Προσφυγικά» τη συνοικία, η οποία ήταν το καταφύγιο των Ελλήνων της προσφυγιάς.

Οι διηγήσεις της Σόνιτσκα Παυλίδη παρουσιάζονται παράλληλα με τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Ελληνισμό του 20ού αιώνα, ενώ στο βιβλίο περιλαμβάνεται επίσης φωτογραφικό υλικό με χαρακτηριστικές στιγμές από τις περιπέτειες των Ποντίων, τη ζωή τους στην Πάτρα, ενθύμια της οικογένειας της Σόνιτσκα και του Αχιλλέα Παυλίδη, καθώς και φωτογραφίες εποχής από τα Κοτύωρα του Πόντου και τη γύρω περιοχή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου:
«…Όταν άκουγα τις ιστορίες της γιαγιάς της συζύγου μου, Σόνιας Παυλίδη το γένος Κότογλου και του παππού Αχιλλέα Παυλίδη, ήταν φανερό και ήμουν βέβαιος πως ήταν κάτι διαφορετικό.
Μια ζωή γεμάτη περιπέτειες, μια ζωή άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας αλλά και των περιοχών του Ευξείνου Πόντου… Όταν διάβασα την ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού, διαπίστωσα πως τα ιστορικά γεγονότα έδεναν απόλυτα με τις διηγήσεις και περιγραφές της γιαγιάς. Δεν είμαι ιστορικός, ούτε συγγραφέας.
Όμως αποφάσισα, να αποτολμήσω την καταγραφή αυτής της ιστορίας, με απλοϊκό τρόπο, όπως ακριβώς μου την περιέγραψε, συνδέοντάς την με τα ιστορικά γεγονότα και θεωρώντας ότι η περιπέτεια που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι, θα πρέπει να γίνει γνωστή.
Για να αντιληφθούμε πόσο μακρινά μας φαίνονται όλα αυτά στην σημερινή εποχή, ενώ είναι τόσο κοντινά και θα ήταν δυνατόν να συμβούν σε οποιαδήποτε ιστορική περίοδο. Ακόμη και σε εμάς…».

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.