Προσφορά!

Σχολείο και Τέχνες

Υπότιτλος: Αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη
Συγγραφέας: Γεώργιος Γιωτόπουλος
ISBN: 978-618-5387-13-6
Κατηγορία: Εκπαίδευση
Διαστάσεις: 16×23 εκ
Σελίδες: 250
Έκδοση: Πάτρα, 2019

7,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5387-13-6 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Στο βιβλίο γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν παράγεται κριτικός στοχασμός στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε ποια έκταση στις υπό μελέτη ομάδες, μέσω της μεθόδου «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας».

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη, στο θεωρητικό και στο ερευνητικό μέρος. Το  θεωρητικό μέρος αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναλύει την τυπική εκπαίδευση, το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζει στην κριτική σκέψη, στην τέχνη και στη χρήση τους στην εκπαίδευση, ενώ το τρίτο κεφάλαιο αναλύει τη μέθοδο της Μετασχηματίζουσας Μάθησης μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας.

Το ερευνητικό μέρος απαρτίζεται από τρία κεφάλαια. Ειδικότερα, στο τέταρτο κεφάλαιο, καταγράφεται η παρουσίαση της μεθόδου που έγινε σε δύο εκπαιδευτικούς και έπειτα παρουσιάζεται η εφαρμογή της σε δύο τμήματα της τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία διδάσκουν. Το πρώτο τμήμα αφορά στη Β’ Λυκείου σε ΕΠΑΛ και το δεύτερο αφορά σε τμήμα της Γ΄ Γυμνασίου. Οι εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν τη διδασκαλία έχουν επιμορφωθεί στην εφαρμογή της μεθόδου από τον συγγραφέα.

Η διερεύνηση αφορά στην παραγωγή κριτικού στοχασμού από τους μαθητές. Ο σκοπός είναι η διαπίστωση ή όχι, κάποιας μετασχηματιστικής διεργασίας κατά Mezirow, σε σχέση με τις παραδοχές που ενδεχομένως υπάρχουν στο πιο πάνω δείγμα των μαθητών. Η χρήση της μεθοδολογίας της Μετασχηματίζουσας Μάθησης μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας του Κόκκου αποτελεί το εργαλείο διερεύνησης της μελέτης αυτής.

Το παρόν πόνημα κατέδειξε ότι η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας» του Α. Κόκκου, μπορεί να εφαρμοστεί και σε μαθητές της τυπικής εκπαίδευσης, πέρα από τους ενήλικους εκπαιδευόμενους, καθώς ενισχύει την κριτική σκέψη τους.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.