Προσφορά!

Τασία Βέρρα και Βερραίοι τραγουδιστάδες (περιέχει CD)

Συγγραφέας: Άρης Μηλιώνης

ISBN: 978-618-5387-07-5

Κατηγορία: Τεκμήρια / Αληθινές ιστορίες

Διαστάσεις: 16×23 εκ

Σελίδες: 364

Έκδοση: Πάτρα, 2018

13,50 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5387-07-5 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Στο βιβλίο επιχειρείται μια προσέγγιση στον λαϊκό πολιτισμό μέσα από τα βιώματα της οικογένειας Βέρρα, με πρωθιέρεια την Τασία. Γράφτηκε για να προλάβει τον χρόνο πριν αυτός πάρει μαζί του μια ιστορία, χωρίς πρώτα να καταγραφεί. Αυτή η καταγραφή γίνεται από πρώτο χέρι, με τρόπο ρεαλιστικό και χωρίς ωραιοποιήσεις. Πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που μας δείχνουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις, συνήθειες, τον τρόπο ζωής και διασκέδασης άλλων εποχών.

Το βιβλίο (που συνοδεύεται από CD με χαρακτηριστικά τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Βερραίοι) περιλαμβάνει μία εκτενή αυτοβιογραφία της Τασίας Βέρρα, πέντε αυτοβιογραφίες των αδελφών της Γιάννη, Ευγενίας, Κώστα, Νίκου, Φρόσως καθώς και τρεις βιογραφίες του πατέρα της οικογένειας Άγγελου (Αγγελή) Βέρρα και των παιδιών του Γιώργου και Σπύρου οι οποίοι δεν είναι πλέον στη ζωή. Επίσης παρουσιάζεται η νεότερη γενιά της οικογένειας, ως προέκταση και παρακαταθήκη για τη συνέχεια της παράδοσης των Βερραίων, δηλαδή τα εγγόνια του Αγγελή και της Ξένης Βέρρα.

Οι άνθρωποι αυτοί, που περιπλανήθηκαν με τη μουσική και το ταλέντο τους στις περισσότερες γωνίες της Ελλάδας –και όχι μόνο– έρχονται σε τούτο το βιβλίο να αφήσουν με τις εξιστορήσεις τους, ένα ιστορικό αποτύπωμα στην παράδοση και την τέχνη αυτού του τόπου, και να οδηγήσουν τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στον κόσμο του αυθεντικού δημοτικού τραγουδιού και του ελληνικού πανηγυριού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κείμενα που έγραψαν ειδικά για το βιβλίο άνθρωποι απ’ όλο το φάσμα της μουσικής. Γράφουν συγκεκριμένα οι: Χρόνης Αηδονίδης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Γλυκερία, Γιάννης Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάλεζας, Γιάννης Μητρόπουλος, Γρηγόρης Μικρώνης, Σπύρος Μπερδελής, Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, Κώστας Πίτσος, Ανδρέας Πρέζας, Σάββας Σιάτρας, Γιώργος Τζαμούλιας, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Βάσω Χατζή.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.